Hjem > Nyheder > Indhold

Induktion Coil skal sikre god isolering ydeevne

Nov 01, 2017

Når induktion coil er i orden, danner bliver vekselstrømmen en vekslende magnetfelt gennem induktion spolen. Ifølge Faradays lov af elektromagnetisk induktion skåret de skiftende magnetiske feltlinier metal inde spole til at danne den inducerede strøm. Fordi metallet selv, der er modstand mod varme, den nuværende flow i den indre varme, der genereres, således at metal opvarmning og smeltning. Dette er det grundlæggende princip om induktion opvarmning samt.

Induktion coil arbejde har følgende karakteristika:

1. der er en høj spænding og en høj strøm i spolen.

2. coil, selv er i en høj temperatur arbejdsmiljø;

3. mellem spolen og spolen skal sikre god isolering ydeevne, når tændingen eller dannelsen af kortslutning, elektrisk ovn effektivitet vil blive stærkt reduceret.

Da spolen, selv er en dirigent, kan induktion spole ikke danne nogen tur mellem svingene, så induktion coil isolering er meget vigtigt, direkte påvirke effektiviteten af induktion ovnen og sikkerheden af driftsmiljøet. Men desværre, induktion tændspole isolering i branchen og ikke får nok opmærksomhed, de fleste af produktion virksomhederne kun i spolen efter afslutningen af produktionen af et lag af konventionelle isolerende maling spray som et middel til isolering, de fleste af sådanne isolerende maling er det organiske materiale, ved stuetemperatur med god isolering, men med temperaturstigning, udførelsen af sådanne isolerende maling hurtigt forværret, og dets selv har været gradvist forkullede, når den temperatur overstiger 100 ° C, den isolerende maling vil være helt carbonized sort, helt mistet isolering kapacitet.

Den væsentligste årsag til isolering skader forårsaget af induktion coil overflade er at arbejdsmiljø af induktion ovnen er for det meste barske, selv om der er et vandkølet system, det ikke kan sikre, at de isolerende maling har arbejdet i en lavere temperatur miljø. Dette skyldes hovedsagelig af følgende grunde:

1. den inducerede strøm gennem spolen har en hud effekt, det vil sige, nuværende er hovedsagelig koncentreret i overfladen af det kobber rør, jo højere frekvens af inducerede strøm, den større overflade strømtæthed. Så induktion coil kobber rør varme koncentrerede i overfladen, er kontakt med isolerende maling overfladetemperatur meget højere end kobberrør og kontakt med den kølende vandtemperatur. Selv under normale cirkulerende vand køling betingelser, spildevand temperaturen styres på 50-60 ° C og temperaturen på overfladen af det kobber rør vil overstige 80 ° C.

2. varmeoverførsel af smeltet stål i ovnen. Ny ovn slimhinden er tyk, effektivt forhindrer varmen fra smeltet stål i ovnen til coil overflade, men senere med den hurtige erosion af foring, til den sene foring udtynding, smeltet stål overledning til coil overflade varmen er meget højere end den nye li ning. Coil gylle lag temperatur er steget til ca. 200 ° C på tidspunktet for foring (ca. 5 cm tykkelse) når temperaturen af coil gylle lag er 80 ° eller mere på tidspunktet for den ny foring (slimhinden tykkelse er ca. 15 cm) konventionel isolerende lakker har været helt forkullede.

3. køling vandkøling kapacitet nedgang, som hovedsagelig skyldes virkningen af vandkvaliteten forårsaget. Høj temperatur kølevand er let at skalere, især i hårdt vand i nord og vest områder, køling vand skalering fænomen, blokerer messing, induktion coil vand pres falder, kølekapacitet faldt betydeligt, til gengæld accelereret begroning The når dette sker, temperatur på overfladen af det kobber rør vil stige hurtigt, konventionelle isolerende maling i en meget kort periode vil blive ødelagt af recarbonering. Når coil overfladen af isolerende maling skader tab af isolering, denne gang nemt føre til spole tænding, primært fordi:

1. vanddamp, især når den nye foring kører, vandindhold af foring materiale er pludselig opvarmet fordampet gennem porerne i coil gylle og coil med forholdsvis lav temperatur er umiddelbart kondenseres i vanddråber. , Straks forårsaget af tænding.

2. Pensl børster. Fordi det cirkulerende vand i kan messing være forårsaget af delvis dryp.

3. metal støv i værkstedet i coil overflade ophobning, dannelsen af kortslutning tænding.

Når tænding fænomen opstår, temperaturen stiger hurtigt, først helt vil ødelægge del af den oprindelige resterende isolering belægning, for at fremskynde tænding, indtil dannelsen af tegning arc, opdeling af kobber, alvorlige produktion ulykker og ejendom tab.

Derudover er elektrisk ovn overbelastning er også nemt at forårsage coil tændingen en vigtig faktor, idet mere end mærkeeffekten, strømmen gennem spolen spænding stiger, coil varmen steget, denne gang af isolering lag er mere modtagelige for høj temperatur skader og tab af isolering evnen til at skyde på høj spænding er mere tilbøjelige til at forekomme.