Hjem > Nyheder > Indhold

Induktion Coil høj temperatur, korrosionsbestandighed

Jul 11, 2017

På nuværende tidspunkt, brug af isolering i induktion ovnen på overfladen af produktet er mere smuk, glat finish højere årsager, den faktiske isolering effekt i induktion ovn brug af miljøet er meget svag. Hovedårsagen er fordi den konventionelle isolerende maling høj temperatur, korrosionsbestandighed af dårlige resultater. Brugen af induktion ovn de fleste af miljøet er mere barske, selvom der er vandkølet system, induktion spole det ikke kan sikre, at de isolerende maling har arbejdet i en lavere temperatur miljø. For eksempel på grund af den lokale støv forårsaget af lokale tændingen, del af den isolerende maling er hurtigt forkullede, kulsyreholdige isoleringsmateriale mistet helt isolering effekt i en dirigent, til gengæld for at fremskynde tænding og nuværende lækage opstod, hvilket resulterer i en ond cirkel The i tilsætning, brugen af miljøet i de fleste tilfælde, er der sur og basisk korrosion atmosfære, let at forårsage korrosion af isolerende maling eller i sidste ende falder ud.

For vakuum induktion ovnen eller spole skal bruges i høj temperatur miljø, den konventionelle isolerende maling må ikke anvendes, og til sædvanlig praksis er at bruge den glimmer banding måde (venstre), måde ikke kun operationen af komplekse, store mængde af arbejdskraft, og stadig vanskeligt at garantere isolering ydeevne af spolen, induktion spole det rigtige tal er den måde de bandager coil, pakket ind i den første brug af glimmer bånd blev brændt billeder. Grunden er fordi glimmer bånd ikke udelukkende er fremstillet af glimmer, såsom dens bindemiddel ved meget lav temperatur kan brændes, hvilket resulterer i skader på spolen overfladen.

I betragtning af de ovennævnte problemer opført i konventionelle isolerende maling eller konventionelle isolering metoder, vi har indført TERMISK S.C serie af ultra-høj temperatur isolerende maling til induktion spole, som effektivt kan løse de ovenfor nævnte problemer.

Output spole bruges i højfrekvente svejsede rør er den vigtigste proces lige søm svejsede rør. Højfrekvens svejsning er brugen af højfrekvente nuværende huden virkning og nærhed effekter, gør slutningen af stål-plade i en meget kort periode til at smelte, efter ekstrudering til overfladen af oxidlaget og urenheder er ekstruderet, underlaget er integreret højfrekvent strøm i forhold til vores normale industrielle frekvens på 50 Hz, det er generelt fra 50 KHz til 450 KHz frekvens. Høj frekvens svejsning til induktion svejsning. Induktion svejsning er brugen af induktion coil at gøre højfrekvente nuværende i kanten af brættet samlet, det er meget store tab i svejsning, men mere stabil, svejsning svejsning efter smeltning glat. Afstanden mellem sensor og stålrøret er 3---5 mm. Multi turn induktion coil er to til fire omgange, pakket ind i en runde kobberrør i en runde tromle, som er afkølet af vandet, det kan være i en meget kort tid kanter på tilstødende stålplader er opvarmet, smeltet og abutted ved ekstrudering. På grund af dens afstand fra tube Foster tættere på overfladen af jernoxid jern knyttet let til overfladen af spolen, indtil ophobning til et bestemt beløb vil producere en decharge fænomenet coil opdeling, skader.

Første, den fælles coil produktion

Høj-frekvens svejsning output coil med den samlede produktion af kobber, hver kobber rør længde på 1,2 meter til 1,5 meter, den midterste del af svinget i en multi turn spole til brug, spolen ramte hele efter branden.

Anden, de eksisterende coil produktionsmetoder

Coil fra hele i tre sektioner af produktionen, efter ødelæggelsen af kun en del af erstatningen. Pre beskadigede coil, den dårlige del af skær, den resterende del af integriteten af klassificering af specifikationerne, i henhold til de forskellige diameter til at beregne længden af behovet for kobber, coil produktion.