Hjem > Nyheder > Indhold

Varmebehandlingsovne Krav og metoder til løsningen

May 26, 2017

Varmebehandlingsovne før eller efter accept af en periode i overensstemmelse med systemets temperaturkrav for at teste systemets nøjagtighed for at verificere dets temperaturreguleringssystem og temperaturregistreringssystem i overensstemmelse med standardkravene for den tilladte fejl. Dette papir introducerer metoden og kravet til præcisionstesten i varmebehandlingsovnsystemet og giver de tilsvarende foranstaltninger til at løse problemet med præcisionstolerance ved systemets præcisionstest.

1, systemets nøjagtighedstestkrav og -metoder

1.1, systemets nøjagtighedstest relaterede krav

Varmebehandlingsovne Systemets nøjagtighedsprøve er at kalibrere temperaturen på sensor temperaturindikation eller registreret ved en driftstemperatur sammenlignet med temperaturen korrigeret af testføleren på testinstrumentet for at afgøre, om den målte temperaturafvigelse ligger inden for det tilladte område. Kalibreringsmetoden hedder systemnøjagtighedstest.

Varmebehandlingsovne Systemets nøjagtighedstest skal kalibreres og opfylde kravene til testinstrumentet, testfølere og kompensation af de tre komponenter i standardsystemet til sammenligningstestning, så kravene til temperaturmåleren og termoelementets nøjagtighed skal være lig med eller højere end det målte instrument Nøjagtigheden.

Diameteren af ​​termoelementet tråd har strengere krav: brugen af ​​følgende 540 ℃, tråd diameter krav på ikke mere end 0,5 mm, over 540 ℃ brug, tråd diameter krav på ikke mere end 0,8 mm.

Kontroller temperaturen af ​​valget har også en klar anmodning. Udvælgelse af indledende kalibreringstemperaturpunkter: For udstyr, der anvendes ved temperaturer over 100 ° C, skal maksimums- og minimumsværdierne for hvert bestemt procestemperaturområde anvendes, og intervallet mellem temperaturmålingspunkterne i systemkalibreringen må ikke være større end 150 ° C.

Varmebehandlingsovne Valg af periodisk kalibreringstemperaturpunkt skal foretages ved et fælles procestemperaturpunkt. Hvis du ofte bruger en meget arbejdstemperatur, vælger du hver gang kun en temperaturpunkttest, om et år på hvert temperaturpunkt skiftevis verificeret. Når systemets nøjagtighedstest udføres, er det nødvendigt at kontrollere og læse den kalibrerede måler og testinstrumentet, når temperaturen på ovnen er stabil.

1.2, systemets nøjagtighedstest metode

Placer test termoelementet i samme temperaturfelt som termoelementet i det kalibrerede temperatur system, hvis det er mindre end 75 mm. Først skal du vælge den processtemperatur, der skal verificeres, skoleudstyret vil være i no-load (undtagen vakuumovn) temperatur, varmebehandlingsovnenes temperaturstabilitet, kan kun verificeres, læs instrumentkalibrering, aflæsning af testudstyr. Og kalibreringsaflæsningerne registreres. Vakuumovn instrumentation system nøjagtighed test kan bruges med produktion af opvarmning på samme tid.

Ethvert system, der vil påvirke systemets nøjagtighed efter vedligeholdelsen af ​​systemet, skal testes igen, herunder udskiftning af termoelement og instrumentjustering og kalibrering, udskiftning af erstatningstråd.

2, varmebehandlingsovnen systemets nøjagtighed test proces ofte vises problemer og løsninger

I processen med systemnøjagtighedstest praksis ofte skyldes forskellige faktorer forårsaget af systemets nøjagtighed af situationen, hvis manglen på passende løsninger, problemer ikke kan håndteres, kan udstyret ikke bruges på grund af tolerance, forsinkelse produktion. I de senere år har vi gennem løbende praksis og udforskning akkumuleret nogle praktiske erfaringer, de grundlæggende kan løse problemerne i produktionen, den følgende akkumulerede oplevelse for alle at dele. Der er mange grunde til systemets nøjagtighedstolerance, som f.eks. Termoelementfejlværdien er for stor, temperaturmåleren ved ekstern interferens og afvigelse, varmeovnenes isolationsydelse er ikke god, selv med typen af ​​dobbelt proces.

Derudover er der temperatur og kompensationstråd i sig selv, der er fejl og andre faktorer. Generelt kan der opsummeres som et procesinstrument, kompensationstråd og termoelement og temperaturfeltstabilitet af disse årsager.

2.1, årsagerne til instrumentet

Varmebehandlingsovne Nu er det digitale instrumentets nøjagtighedsniveau højere, fejlværdien er generelt under 0. 2, så instrumentfejlværdien er forholdsvis lille. Men overvej også instrumentfejl eller en del af de ikke-digitale instrumenttoleransfaktorer. I varmebehandlingsværkstedet i et tre-zone temperaturreguleringsovnovn til testens nøjagtighed viste det sig, at der findes en måde for systemets nøjagtighed af systemets temperatur efter gentagen fejlfinding, at temperaturreguleringsinstrumentet for eksistensen af ultra-fattige. Løsningen på dette problem er at erstatte eller reparere instrumentet. Så længe nøjagtigheden af ​​temperaturreguleringsinstrumenter opfylder kravene, er problemet let at løse.

2.2, kompensation for årsagerne til ledningen

Varmebehandlingsovne Det kan skyldes, at valget af kompensationstrådstype og termoelement ikke svarer til eller kompenserer for trådfejl, er for stor, og den samlede systemfejl forårsaget af for stor. Den rigtige måde er at vælge den korrekte type og nøjagtighed af kompensationstråden. På grund af kompensation for årsagen til fejlen forårsaget af ledningen er generelt installeret i det nye udstyr eller udskift kompensationskabelen, skal du være opmærksom på den gode kvalitet for at forhindre sådanne problemer.

2.3, årsagen til termoelementet

Varmebehandlingsovne Dette er den nemmeste del af problemet. Hvis udstyret for en tid siden har systemets nøjagtighed for at opfylde kravene, og temperaturens ensartethed er bedre, men sidste gang systemnøjagtighedstesten fandt ud af, at tolerancens nøjagtighed er den mest sandsynlige årsag, at termoelementet i højtemperaturmiljø for nogle tid efter brugen af ​​ensartet silke Organisation og ydeevne ændres, og forårsager nøjagtigheden af ​​termoelementet nede, hvilket gør nøjagtigheden af ​​hele systemtolerancen.

2.4, virkningen af ​​testmetoder

Forskellige testmetoder til at producere nøjagtigheden af ​​afvigelsen er ikke den samme som en vakuumovn, for eksempel er en ekstrapolering, den anden er den interne type. Når termoelementet er ved stuetemperatur, har temperaturen ringe effekt på termoelementets kolde kryds, så testresultatet er mere præcist; den anden vej er den interne forbindelse, termoelementet er i vakuumovnens isoleringsskærm og ovnskallen Mellem temperaturens del er høj, nogle gange op til 200 ℃ eller så, dette vil påvirke termoelementets kolde forbindelsestemperatur og påvirker dermed systemets testnøjagtighed.

2,5, temperaturfeltets stabilitet

Grunden til ovnen selv: Som dørforseglingen er ikke stram, varme hurtigt, hvilket gør ovnen til at fortsætte med at opvarme, hvilket gør temperaturvariantets temperatursvingninger og dermed påvirker systemets nøjagtighedstest. Løsningen er at forbedre døren og andre dele af forseglingen, forbedre ovns samlede isolationsevne.

2.6, virkningen af ​​det eksterne miljø

Varmebehandlingsovne Vi har vist sig i produktionen af ​​temperaturoptagerens temperatur og instrumentationstemperaturkurve fra tid til anden den pludselige fremkomst af temperaturen på situationen, nogle gange nul grader, undertiden to eller tre grader, nogle gange vil der være fire eller fem grader af slå, systemnøjagtigheden har været svært at teste kvalificeret. Efter årsagen til søgningen findes hovedsagelig på grund af eksterne interferensfaktorer: kraftledninger og komplementære ledninger placeret i samme trunking, hvilket gør stærk og svag gensidig interferens på grund af udsving i spænding forårsaget af konstant termoelementspænding og dermed påvirker temperaturen producerer øjeblikkeligt en stor ændring. Grunden til at finde ud af, problemet er let at blive løst. Vi adskiller ledningen og kompensationskablet væk, afstanden mellem de to så store som muligt for at reducere virkningen af ​​stærk elektricitet på de svage. Udstyrsbeskyttelse kan bruges til at overveje brugen af ​​afskærmede kompensationslinjer og optagelsesinstrumenter.

2.7, virkningen af ​​forskellige temperatursystemer

Varmebehandlingsovne I henhold til kravene i AMS2750D skal instrumentet indspille temperaturreguleringstemperaturen for at opfylde de krav, vi bruger fra termoelementets kolde ledning, to sæt kompensationstråd og adgang til temperaturreguleringsinstrumenter og optagelsesinstrumenter, hvilket vil medføre to. Systemet vil forårsage interferens mellem og dermed påvirke temperaturnøjagtigheden. Efter den opgraderede version af AMS2750E høj temperatur måling standarder: at tillade temperatur kontrol instrumenter og optage temperatur kontrolpunktet på optageren hver forbundet til et termoelement, men de to kræver samme type termoelement og afstanden mellem termoelementet Ikke mere end 10 mm.